Rólam

Varga Anita vagyok, párkapcsolati coach és mediátor, mentálhigiénikus szakember és önismereti csoportvezető. Tudom milyen, ha egy szakítás után darabjaidra esel szét. Megtettem, többször is. Tudom mit jelent, ha félsz, ha szorongsz, ha úgy érzed nem vagy elég jó. Ismerős érzések. Segítek, hogy megértsd mi és miért történik az életedben. Hogy elfogadd azt, ami van és működő párkapcsolatodban élj.

A kezdetekről röviden

A történetem több mint 15 évvel ezelőttre nyúlik vissza, egészen odáig, amikor már szerettem volna párt találni, ismerkedni, megtapasztalni, hogy milyen az, amikor tartozok valakihez. Ezek a próbálkozásaim kudarcot vallottak és utólag ránézve, mindig nagyon hasonlóképp lett vége ezeknek a pár hónapos kapcsolatoknak.

Rendszeresen olyan párt választottam magam mellé, aki szó nélkül lelépett mellőlem, ami mély, fájdalmas érzelmeket hívott elő belőlem, azt éreztem, hogy „Nem kellek senkinek”, „Nem vagyok elég jó”, „Nem vagyok szerethető.”. Nem tudtam mély kötődést és kapcsolódást kialakítani. Ezek után a negatív élmények után még jobban bezártam és még kevésbé mertem közel engedni bárkit is, nehogy újra keljen élnem ezt a fájdalmat. Aztán persze 1-1 férfinak sikerült bejutnia a falaim mögé és kezdődött újra az egész történet, csak a szereplők változtak.

Miután ez rendszeresen történt velem, több mint 20-30 ilyen hasonló próbálkozás után elkezdtem meglátni azt, hogy valamilyen módon ebben én is benne kell hogy legyek. Nem mondhatom azt tovább, hogy a másik fél tehet csak róla, velem csak úgy megtörténnek ezek a dolgok.

Hogyan jutottam el a párkapcsolatom megtalálásáig

Elkezdtem könyveket olvasni, előadásokat hallgatni arról, hogy hogyan működik a személyiségünk, hogyan és mikor alakulnak ki a kötődési, kapcsolódási mintáink. Ez elindított egy úton, ami még csak az első lépés volt. Azáltal, hogy elkezdtem tudatosan foglalkozni ezzel a problémámmal, el is kezdett változni ez a mintázat. Megismertem 11 évvel ezelőtt a férjemet, de itt még nem volt vége, az „önmunka” csak ezután kezdődött valójában. Elkezdtem keresni, hogy mik azok a módszerek, amikkel mélyen, a tudattalanomban tudom ezeket a régi mintáimat átdolgozni, hogy ez a kapcsolat már ne úgy érjen véget 3 hónap után, mint az előzőek, hogy képes legyek és merjek mély, intim kapcsolatra.

Sok féle módszert kipróbáltam egyéniben és csoportokban is. Voltak olyanok, amik nagyon hatékonyak voltak, és voltak, amik kevésbé. Aminél azt láttam magamon és csoporttársaimon is, hogy általuk tudunk változtatni magunkon, annál maradtam és hétről hétre dolgoztam magamon. Azt tapasztaltam az utam során, hogy azok a módszerek a leghatékonyabbak, amikkel a tudattalanunkig elérünk, ahol a gyökerük van a nehézségeinknek, a problémáinknak, csak nem vagyunk rá tudatosak a hétköznapjainkban. Ez azt jelenti, hogy sokszor azzal, hogy átbeszéljük a dolgokat, megértjük, hogy mi miért van bennünk, az még nem elég. Az egy szintig elér, de utána a beszéd kiüresedik, és kell egy eszköz, amivel mélyebb szintjeinkre le tudunk ásni és ott a helyükre tenni a dolgokat.

Ezeket a hatékony technikákat integráltam be a módszereim közé. Ezek nemcsak nekem, az én régi csoporttársaimnak segítettek, hanem számtalan kliensemnek is. Látom a változásukat és látom az eredményeiket, hogy képessé váltak hosszútávú, „egészséges” párkapcsolat kialakítására és működtetésére.

A képzések amiken részt vettem

  • Egészségfejlesztő mentálhigiénikus (Nyíregyházi Egyetem)
  • Életvezetési tanácsadó
  • Egyéni önismereti tréner
  • Önismereti csoportvezető
  • Szomatodráma alapélmény
  • Női kör vezető
  • Válási és párkapcsolati, valamint családi mediátor

Kövess engem

Varga Anita

© 2019. MINDEN JOG FENNTARTVA

Kapcsolat

info.radfigyelek@gmail.com
1063 Budapest, Szív utca 9.
+(36) 20 3780249