fbpx

Rólam

A történetem még egészen gyerekkoromban kezdődött. Az életem túlnyomó részét azzal töltöttem, hogy a szüleim és a társadalom elvárásainak megfeleljek, mindezt egy jó adag önbizalomhiánnyal megfűszerezve. Ma már senki nem mondaná meg rólam, hogy egy bátortalan, önbizalomhiányos lány voltam. 

Nagyon visszahúzódó kislány voltam már az oviban, iskolában is. Voltak barátaim, de valahogy így utólag azt látom, hogy mégsem tudtam annyira felszabadult lenni, amennyire lehetett volna. Már bánom, hogy sok mindent nem tettem meg, nem próbáltam ki a rengeteg félelmem miatt. Túl sok élménytől és örömtől fosztottam meg magam. 

Aztán elkezdtem kamaszodni, majd jöttek az első szerelmek és az óriási csalódások. Ezek a csalódásokat nagyon rosszul viseltem. Egy idő után már nem hittem abban, hogy lehet olyan, hogy egy kapcsolat működik, hogy kellek annak, aki nekem is kell. Miközben próbáltam kislányból lánnyá, majd nővé érni, azt hiszem túl sok csalódás ért az életben, a fiúkban. 

Egy idő után rájöttem, hogy kezdenem kell valamit azzal, hogy rendre hasonlóképp lesz vége a párkapcsolataimnak. Hiszen mi a közös abban, hogy szó nélkül lelépnek mellőlem, annak ellenére, hogy nem éreztem, hogy okot adnék rá? Hát persze, hogy én. Mint minden, ez is belőlem indul ki.   

Ennek a felismerésnek a hatására először elkezdtem önismereti könyveket olvasni. Aztán rövid időn belül rájöttem, hogy ez nem lesz elég, felkerestem az első önismereti tréneremet. Elkezdtem önismereti csoportokba, egyénire járni, megkerestem és dolgoztam a gyökerén ennek a mintámnak. Miután megtapasztaltam, hogy milyen az, amikor van mellettem egy segítő, aki támogat engem, segít elindulni, megtalálni, majd járni a saját utamon, rájöttem arra, hogy én is szeretném ezt a tapasztalatot megosztani azokkal az emberekkel, akik hozzám fordulnak. 

Éveket töltöttem azzal, hogy fejlesszem az önismeretemet, hogy nőiességemet megtanuljam minél több rétegben megélni, kibontakoztatni. Az érzéseim segítségével elindultam befelé a belső világomba, hogy felfedezzem az életemet tudattalanul mozgató mintákat és változtassak rajtuk. Elkezdtem tudatosabb lenni, saját viselkedésemet figyelni, és változtatni azokon, amik már inkább hátráltattak, mint segítettek volna. Sok hatékony módszert kipróbáltam, tanfolyamokra, képzésekre jártam. Éveket töltöttem pszichodrámában, családállításban, bodywork csoportban, szomatodráma csoportban.    

Átdolgoztam magamban rengeteg rétegét annak, hogy miért akartam megélni tudat alatt, újra és újra, hogy elhagynak. És miért akartam megélni a szorongást és azt a fajta magányt a szakítások után, amit a pszichológia ősmagánynak hív. 

Célom az, hogy abban segítsem a hozzám fordulókat, hogy támogatásommal ők is megszüljék magukban a saját megoldásukat és egy teljesebb, boldogabb életet élhessenek.   

Az útnak nincs vége, mai napig képzem magam, mert azt vallom, hogy akkor lehet valaki hiteles, ha önmaga is bejárta azt az utat, melyre mások most szeretnének rálépni. Egy mozgásban lévő lélek tud más lelket is mozgásra bírni.         

Arra biztatlak téged is, hogy merj rálépni erre az útra. Azt tapasztaltam magamon is és azóta a klienseimen is természetesen, hogy lehet változtatni külső és belső világunkon, mindenki képes rá, aki valóban tesz érte.

3 fő területen tudlak a leghatékonyabban támogatni: párkapcsolati és önbizalom fejlesztéssel  kapcsolatos önismereti témáidban.A képzések amiken részt vettem

Egyéni foglalkozások, amiket tartok

PÁRKAPCSOLATI CSOMAG

Ez a program abban tud neked segíteni, hogy megtaláld és változtass azon, ami visszatart téged attól, hogy harmonikus párkapcsolatban élj. Segítek, hogy megtaláld és felold azokat a tényezőket, ami miatt nem tud megérkezni a leendő párod az életedbe. Hiszem, hogy ahhoz, hogy megtaláld a párod és elégedett életet élj, kulcsfontosságú az önismereted fejlesztése, és az érzelmi támogatás. Ezt nyújtom számodra, ha velem tartasz.

 

ÖNBIZALOM NÖVELŐ CSOMAG

 

Ez a program abban tud neked segíteni, hogy megtaláld és változtass azon, ami visszatart téged attól, hogy önbizalommal teli, kiegyensúlyozott és boldog életet élhess. Együtt dolgozunk azon, hogy megváltozzon a helyzeted. A folyamat része, hogy megértsd és elfogadd önmagad, változtass úgy, hogy az hasznos legyen számodra és segítsen abban, hogy közelebb juss a vágyaid megvalósításához. 

Nem vagyok sem orvos, sem természetgyógyász, sem pszichológus. Egyetemi végzettséggel rendelkező mentálhigiénés szakember vagyok, évtizedes önismereti tapasztalattal és ismerettel. Az írásaimban, hanganyagaimban, videóimban elhangzottak a személyes véleményem és tapasztalataimat tükrözik.

Nem oktatást, hanem tanácsadást végzek. 

Kövess engem

Varga Anita

© 2021. MINDEN JOG FENNTARTVA

Kapcsolat

info.radfigyelek@gmail.com
Budapest, Astoria
+(36) 20 3780249