fbpx

Így ne utáld meg a párkeresést

Nemigen ismerek olyan embert, aki élvezné a társkeresést – legalábbis, ha hosszú távú keresgélésről van szó. Míg kezdetben nagy lendülettel és hittel telve futottál neki a randiknak, később könnyen úgy érezheted, hogy felesleges és sehova sem tartó ez az egész hercehurca.

Az sem segít a helyzeteden, hogy a környezetedben már mindenkinek gyereke van – de minimum házassága, eljegyzése, évek óta tartó stabil kapcsolata. Ilyen külső impulzusok mellett nem csoda, ha azt érzed, te vagy az egyetlen szerencsétlen, aki egyedül fog meghalni. Van ebből a borzalmas állapotból kiút? Van! Bizonyos dolgokat tudatosítani kell magadban ahhoz, hogy ne őrülj meg a párkeresés során – és hogy ne utáld meg magad a csalódások miatt.

Egyedül lenni nagyon rossz, de...

Sokan összekeverik a magányt az egyedülléttel. Rendszeresen hallani a szingliktől, hogy „Nem lennék ilyen magányos, ha végre megtalálnám a társam.” „Egy párkapcsolat végre célt adna az életemnek, és nem tengetném ilyen magányosan a napjaimat.” Mi ezzel a baj? Az, hogy egyetlen kapcsolat sem fog megmenteni a magánytól. Ez az állapot ugyanis belőled fakad, és attól, hogy van melletted valaki, nem fog megszűnni.

Erre tökéletes példa minden olyan ember, akiket óriási tömegek vesznek körül, mégis magányosnak érzik magukat. Ez pedig azért van, mert saját magukkal nincsenek kellően jó viszonyban.

Ha elfogadsz egy jó tanácsot...

Tudom, mások inkább csak ne dumáljanak bele az életedbe, de kérlek, engedd meg, hogy adjak egy-két tippet! A magányos emberek egyik legnagyobb keresztje, hogy semmivel kapcsolatban sem éreznek motivációt. Nincs kedvük sportolni, szakkörre járni, nem érdekli őket az egészséges életmód, ahogy semmi más sem. A napi energiájuk jelentős részét arra fordítják, hogy táplálják magukban a magányt – azáltal, hogy mindentől elzárják magukat, ami feloldhatná ezt az érzést. Persze ez nem tudatos, talán észre sem veszed magadon.

De ha úgy érzed, hogy téged sem érdekel semmi ezen a kerek világon, akkor kizárásos alapon próbálj ki mindent! Menj el úszni, próbáld ki a spinninget, járj el falat mászni, edényeket festeni – vagy bárhova, ami csak eszedbe jut.

Előbb-utóbb bele fogsz botlani valamibe, amivel szerelembe esel. Ez pedig azért lesz nagyon jó, mert végre lesz valami, ami a figyelmed fókuszába kerül – a magány érzése helyett. Sőt, lesz valami, amiben kihívást látsz, amiben fejlődni akarsz és amiben sikerélményed lesz. Nem utolsósorban pedig a sikerélmény jót fog tenni az önbizalmadnak, ami a párkeresésben is segítségedre lehet. Hidd el, megéri szeretni magad!

Mi a helyzet a visszautasítással?

A párválasztás során nagyon sokszor kapunk nemet, mire végre megszületik az a bizonyos igen. És az ember a visszautasítást érthetően úgy kommunikálja önmaga felé: nem vagyok elég jó. Pedig ez butaság. Szimplán csak nem egymást keresitek azzal a bizonyos személlyel. Persze ez megint egy olyan dolog, amit nagyon szépen meg lehet magunknak magyarázni, de az érzéssel – hogy neki sem kellettél -, mégiscsak egyedül maradsz a végén. Az előbbi tanácsomat tehát ide is érdemes beszőni, hiszen az önbizalom-növelés segít abban, hogy ne magadat okold egy-egy sikertelen randi miatt.

Ne elégedj meg a szamárral!

A szamár szerepe egyedül a Shrekben volt vicces, a való életben egyáltalán nincs helye. Hiába próbálkozol már régóta, ne alkudj meg csak azért, hogy legyen melletted valaki! Persze átmenetileg iszonyatosan boldognak érezheted magad, hiszen a folyamatos társaság, a pozitív visszacsatolások simogatni fogják a lelked. De amint alábbhagy a kezdeti lelkesedés, észre fogod venni, hogy te herceget szeretnél fehér lovon, nem pedig egy szamarat lovas nélkül.

Nyilatkozatok

Kövess engem

Varga Anita

© 2021. MINDEN JOG FENNTARTVA

 

Kapcsolat

info.radfigyelek@gmail.com
Budapest,  6. kerület, Ó utca
+(36) 20 3780249