fbpx

Kapcsolódási mintáinkról…

Miért is olyan fontos már a gyökereknél átírni a kapcsolódási mintáinkat?

Az anyukánkkal való kezdeti, születésünk körüli kapcsolat az, ami elsődlegesen meghatározza, milyen párt választunk magunknak, hiszen a legelső kapcsolatunk vele volt, így ez válik az alapvető kapcsolati mintánkká. Ha ebben az időszakban bármilyen sérülés történt, pl. elszakítottak az anyától, bármilyen probléma lépett fel a születésnél, akkor az alapvető kép az emberi kapcsolódásról sérül. Ezeket a nagyon korai kapcsolódásokat, élményeket egy az egyben belevisszük a párkapcsolatainkba. Ha ezek a korai élményeink azt tudatták velünk, hogy nincs biztonság, hogy nem vagyunk szerethetőek, hogy a szeretet feltételekhez van kötve vagy csak néha kapjuk meg, akkor olyan párt fogunk választani, aki ugyanezt az alapélményt adja meg nekünk akár férfiak vagyunk, akár nők, mert őt fogjuk vonzónak érezni.

Hogyan működik az imaginációs relaxáció?

Az imaginációs relaxációs módszerrel vissza tudunk nyúlni egészen oda, ahol a párkapcsolati, és persze kapcsolati mintáid kialakultak. Nemcsak visszanyúlunk, de be is töltjük a hiányaidat és átírjuk a mintáidat, hogy a jövőben már más minőségű párt válassz magadnak, vagy változtass a jelenlegi kapcsolatodon és más emberekhez fűződő kapcsolatodon.

A folyamat során relaxált állapotba viszlek, majd képek, motívumok segítségével, csukott szemmel dolgozol. Hasonlít a vezetett meditációhoz, de mégsem az, mert én nem mondom, hogy mit kell látnod, hanem kísérlek téged, amiket te látsz és kikommunikálsz nekem, azt én is elképzelem. Arra kérlek, hogy „Belső szemeiddel” nézd meg jól a környezeted, mond el a részleteket. Egy idő után különböző szereplőkkel találkozhatsz, akik általában szimbólikusan, állatok formájában jelennek meg. A szereplőkkel való kapcsolódásod rávilágít a mintáidra, arra, hogy a hétköznapjaidban hogyan vagy jelen a kapcsolataidban, legyen az párkapcsolat, baráti vagy családi kapcsolat. Nemcsak rálátsz a kapcsolati mintáidra, hanem át is írod azokat. Hiszen itt lehetőséged van kipróbálni új mintákat, új megoldásokat, amik egy idő után beépülnek a rendszeredbe és már maguktól működnek az életedben. A folyamat végén beszélgetünk arról, hogy mit jelentenek neked a képek, hogy hogyan jelenik meg az életedben, amiket láttál. Közösen megfejtjük a szimbólumrendszeredet.

Nyilatkozatok

Kövess engem

Varga Anita

© 2021. MINDEN JOG FENNTARTVA

 

Kapcsolat

info.radfigyelek@gmail.com
Budapest,  6. kerület, Ó utca
+(36) 20 3780249